Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Mercat de l’olla reparteix 150 kg de llegums cuits amb aigua termal

22 Març 2022 Redacció: puntvalles

Població: Caldes de Montbui



El Mercat de l’Olla i la Caldera s’ha celebrat amb el paraigües a la mà (a estones obert i a estones tancat), ha esgotat les 3.000 racions de llegums termals i ha rebut unes 10.000 visites

L’olla gegant calderina ha fumejat amb moltes ganes durant tot el cap de setmana des del centre de la plaça de la Font del Lleó. En ella s’han cuit 150 kg de llenties i cigrons que han servit per repartir unes 3.000 racions. La bona acceptació ha estat tal, que diumenge al migdia s’havien esgotat les existències.

L’organització calcula que unes 10.000 persones han passat pel Mercat de l’Olla i la caldera 2022, que enguany allotjava 75 parades de productes artesans, gastronòmics i de proximitat a l’entorn del centre històric. També les propostes paral·leles a les parades i la gastronomia termal han tingut molt bona acollida, com ara els tallers infantils que han rebut unes 600 visites al llarg del cap de setmana.

El Mercat de l’olla i la caldera no se celebrava des de l’any 2019. Per això, malgrat la previsió de pluja, l’Oficina de Turisme va decidir tirar endavant amb la desena edició i recuperar aquest homenatge al termalisme, la gastronomia i els productes de proximitat. Finalment, el Mercat ha tornat a Caldes de Montbui i ha omplert de vida els carrers del centre històric i els establiments turístics, en especial balnearis i restaurants locals. La decisió ha estat un encert, segons ha explicat la regidora de Turisme i Termalisme, Carme Germà.

 

Fins al 27 de març, als restaurants calderins “Se’ns en va l’olla”

Els restaurants de Caldes de Montbui participen al Mercat de l’Olla amb la proposta “Se’ns en va l’olla” amb l’objectiu d’oferir diferents exemples de gastronomia tradicional i termal. Aquesta proposta consisteix en la creació d'un plat estrella a mans dels restauradors calderins que s'inclourà en cada una de les seves cartes del 19 al 27 de març. Els 11 restaurants que participen de la iniciativa proposen un plat singular inspirat en la cuina termal i tradicional, que ha de ser un homenatge a la cuina de proximitat i de qualitat.

A les cartes dels restaurants participants trobareu plats com les mandonguilles de cérvol guisades amb carxofes de calmarrillu i fesols de Can Perallada, garró de porc rostit acompanyat de verduretes de l’ hort, pizza termal, peus de porc guisats amb bolets, sopa de verdures amb miso i fideus d’ arròs, cassoleta d’ arròs caldós amb carbassa al forn i tomàquet especiat, trinxat de botifarra de perol amb mongeta del ganxet, tàrtar de poma i reducció de vi dolç, peus de porc a la cassola fets a foc lent de llenya, cuscús amb tires de secret ibèric a baixa temperatura i chutney de carbassó, cassoleta de meloses de vedella amb bolets i Tonkotsu RAMEN (sopa de fideus acompanyada de cancel·lada de porc cuita amb espècies, algues, ceba tendra i ou Ajitsuke). 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui

Guia comercial del Vallès