Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Neix el cicle de performance i tecnologia 'Dissonants'

24 Febrer 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Sabadell



L'Escola Superior de Disseny ESDi i l'Estruch, Fàbrica d'Arts en Viu de Sabadell han creat el cicle 'Dissonants' de perfomance i tecnologia amb artistes emergents de l'escena catalana, en el marc del Màster en Comissaritat d'Art Digital del centre i la Unviersitat Ramon Llull. L'edició tindrà lloc del 26 de febrer al 2 de juliol de 2021 i acollirà sis perdomances que psoaran en relació el cos i la tecnologia, tant analògica com digital, per a visibilitzar allò que passa inadvertit, evindeicar unes certes dinàmiques i proposar altres polítiques en la relació entre l'ésser humà i aparell. alguns són experiències interactives i unes altres unidireccionals, ha detallat Marco Tondello, coordinar. 

Morgana Ucher, la coordinaroa, ha remarcat la "doble dimensió" de la perfomance del fet de viure-la en viu i retransmesa, el que també farà reflexionar sobre les maneres de relacionar-se de les persones. El projecte neix a partir d'un seminari impartit per Oscar Abril, actual director de L'Estruch, sobre l'acte perfomatiu. Abril ha afegit que el projecte represnta "una explotació" sobre la possibilitat de dur a terme projectes materials i concrets des de les estructures formatives, com un espai de pràctica pels alumnes. 

Pel que fa a les perfomances seleccionades, la primera serà 'Postals d'un lloc que no existeix', de Roger Aymerich, que investiga les problemàtiques de la intel·ligència artifical provant de delatar-la. La segona serà 'Sand Walk', de Natalia Carminati amb la col·laboració de Laura Llaneli, en un projecte multidisciplinari que integra perfomance, so, vídeo, livestream i instal·lació. Amb aquesta actuació, l'artista explora la percepció del temps i el desfasament que es produeix entre les temporalitats 'reals' i les durades virtuals, utilitzant la imatge i el so com a unitats de temps. 'Present Continous', de Rubñen Patiño i Kay Schuttel, serà la tercera proposta: una coregrafia que explora la telefonia mòbil i el rol de l'audiència com a performer. Es tracta d'un treball basat en la diea de multiplicitat, simultaneïtat i moviment que investiga l'us dels altaveus de múltiples telèfons per a la creació d'una composició sonora.

La seguirà 'Paracronismos I', de Valentina Alvarado Matos i Carlos Vázquez Méndez. Es tracta d'una projecció multicanal sobre pantalla, on s'articula un recorregut a través del material d'arxiu fílmic sobre la dualitat entre naturalesa i cultura. 'Radiator', Agustina Palazzo, proposarà un treball d'experimentació sonora, resultat de la percepció expandida que es genera en captar les freqüències de ràdio a través d'un casc tecnològic dissenyat i i fabricat digitalment per l'artista. Tancarà el cicle 'El que pot caure per les esquerdes de l'habitació' on Txe Roimeser habilita un espai per a fer succeir "una cosa relacionada amb una recerca que esdevé amb els fluxos caòtics i inesperats del fracàs".

Cada estudiant del màster ha seleccionat, des de la seva pròpia sensibilitat, una de les perfomances generada per artistes de l'escena catalana. En cocnret, els comissariats aniran a càrrec dels alumnes Gabriela Brito, Arianna Esposito, Gabriel Virgilio Luciani, Carla Mengual Oltra, Núria Nia, Giorgia Scavo, Marco Tondello, María Vlacárcel Maceira i Morgana Ucher.

Totes les accions tindran lloc en L'Estruch un divendres al mes a les 18h, a excpeció de la primera que inaugurarà el cicle en els Jardinets de Gràcia a Barcelona. L'esdeveniment serà introduït pels comissaris i serà retransmès en directe a les xarxes socials. 

Arxius de so adjunts:

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell

Guia comercial del Vallès