Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Puigdemont crida a la unió del Vallès per impedir que Illa presideixi Catalunya

29 Abril 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: ACN



Adverteix que l'abstenció i la fragmentació independentista podrien elevar Illa a la presidència

Carles Puigdemont, candidat de Junts+, ha emès una advertència clara enfront l'imminent escenari polític català: tant l'abstenció com la fragmentació de l'espectre independentista podrien facilitar la presidència a Salvador Illa. En un acte massiu realitzat aquest diumenge al pavelló Jean Carrère d'Argelers de la Marenda, on més de mil assistents han desbordat les expectatives, Puigdemont ha estat incisiu en la necessitat d'unificar el vot a favor de Junts+, "l'únic partit amb la capacitat real de superar el PSC en les urnes".

El líder de Junts+ ha posat en relleu els perills de la desmobilització i la divisió, destacant que qualsevol d'aquestes opcions beneficia indirectament a les forces no independentistes. Segons Puigdemont, la confrontació electoral no es limita a un simple càlcul de vots, sinó que suposa una elecció de futur per Catalunya: o bé s'opta per un govern tripartit submís a les directives de Madrid, o bé se situa al capdavant un lideratge audaç i proactiu capaç de marcar l'agenda en negociacions estatals.

En aquest context polaritzat, Puigdemont ha criticat durament la postura de Salvador Illa, acusant-lo de prioritzar els interessos del seu partit en detriment dels de Catalunya, sobretot en temes clau com el dèficit fiscal i les polítiques públiques essencials.

D'altra banda, figures prominents de Junts+ com Laura Borràs i Míriam Nogueras, han reforçat el discurs de Puigdemont amb crítiques cap a la gestió del PSC i ERC, així com destacant la resiliència i la coherència política del seu partit davant les adversitats i l'hostilitat política.

Amb la vista posada en les pròximes eleccions del 12 de maig, Junts+ busca no només evitar que Catalunya sigui "el salvavides del PSOE", sinó també reafirmar-se com la veu principal i més fiable del independentisme català, en un moment en què la unitat i la participació actives són més crucials que mai.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès