Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Hospital Clínic comença l'activitat del centre de tractaments de radioteràpia a Granollers

14 Setembre 2023 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Cedides - ACN

Població: GranollersL'equipament instal·lat, dos acceleradors de darrera generació, permetrà tractar cada any un miler de pacients del Vallès Oriental i d'Osona, evitant els desplaçaments a Barcelona

L'Hospital Clínic de Barcelona ha iniciat l'activitat del nou Centre d'Oncologia Radioteràpica per fer tractaments de radioteràpia i atendre malalts de càncer dins del parc sanitari que l'Hospital General de Granollers.

L'edifici s'ha pensat per disposar d'un servei de qualitat com és el de la radioteràpia al territori, de manera que reduirà els desplaçaments dels usuaris oncològics del Vallès Oriental i d'Osona, concretament el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, la Fundació Sanitària Mollet i l'Hospital de Sant Celoni. S'hi troben equipaments de darrera generació per administrar els tractaments, en totes les seves especialitats, amb capacitat per administrar prop de 500 tractaments per accelerador i any. El centre integra tecnologia de darrera generació, amb dos acceleradors lineals d'alta energia i un TAC per a la preparació i planificació dels tractaments que incorpora un sistema 4D per a l'adquisició del moviment respiratori, i de consultes externes per visitar els pacients.

Obertura del centre i inici de l'activitat

Des de la setmana passada, ja es fan visites de pacients i TAC a les noves instal·lacions de Granollers. Dilluns 18 de setembre es faran els primers tractaments de radioteràpia. L'edifici està connectat amb l'Hospital General de Granollers per facilitar l'accés al tractament de radioteràpia a les persones que estan ingressades al centre.

Els nous acceleradors permetran oferir tractaments avançats d'alta precisió utilitzant tècniques com la modulació d'intensitat (IMRT/VMAT), radioteràpia guiada per la imatge (IGRT). De la mateixa manera, obre la porta a aplicar tècniques de control i sincronització del moviment respiratori (Gating) que possibilita la monitoratge i sincronització del moviment respiratori durant l'administració del tractament i que està especialment indicades en càncer de mama i de pulmó.

Model que s'implantarà a tot el territori català

El conseller Balcells ha anunciat que el Departament de Salut es farà seu el model d'organització entre hospitals que s'ha aplicat als centres de l'eix de la C-17 i l'implantarà a tot el territori català començant per les comarques de Girona i Lleida. Funciona amb un hospital d'alta complexitat com a capçalera -el Clínic, en aquest cas- que s'alia amb els hospitals comarcals per treballar de forma coordinada en l'atenció dels malalts de les diverses patologies.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers mollet del vallès vic

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès