Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La Fira Medieval torna a Canovelles per reviure el passat de l'Era de Can Castells

19 Setembre 2023 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Districeràmic, Ajuntament de Canovelles

Població: CanovellesL'esdeveniment, que s'emmarca dins les Jornades Europees de Patrimoni, tindrà lloc el dissabte 23 de setembre entre les 10:00 i les 21:00 hores amb el mercat de productes artesans i visites guiades a l'església de Sant Fèlix

Com ja és habitual, torna l'habitual mercat de productes artesans. El programa d'enguany comptarà, també, amb visites guiades a l'església de Sant Fèlix, cercaviles, tallers i jocs familiars, exhibicions menestrals, sardanes, degustacions i la representació de l'espectacle 'Canovelles, del rei o del senyor?'.

Cercaviles

Pel que fa a les cercaviles pel nucli antic, n'hi haurà dos: a les 12:00 h començarà la cercavila dels músics del regne, i a les 20:30 h la d'acompanyament de les i els artistes del regne.

A més, a les 12:00 h hi haurà audició de sardanes a l'Era de Can Castells, i entre les 12:00 i les 14:00 h es farà una rondalla itinerant pels voltants de la fira. La jornada clourà a les 21:00 h amb una exhibició de balls i danses medievals, bastons de foc, diablesses i bruixes a la mateixa era.

Tallers per a tothom

Durant tota la jornada petits i grans podran gaudir de tallers de treballs manuals amb llana i fang, màgia, joc de bitlles catalanes, tir amb arc, servei de pintacares, degustacions i mostres d'oficis artesans, i exhibició de cant coral.

Missa a l'església de Sant Fèlix

A les 19:00 h s'oficiarà la missa a l'església de Sant Fèlix, i en acabar tindrà lloc una de les activitats centrals de la fira, la representació de l'obra 'Canovelles, del rei o del senyor?', l'espectacle que recrea l'origen medieval del terme de Canovelles, documentat el 1008 en els escrits de bescanvi de terres entre el matrimoni dels senyors Ingilbert i Incúnia i l'abat Ot de Sant Cugat.

Visites guiades i portes obertes a l'església de Sant Fèlix

De 12:00 a 13:00 h i de 17:30 a 18:30 h, hi haurà visites guiades i portes obertes a l'església de Sant Fèlix.

L'església parroquial de Sant Fèlix de Canovelles és un dels pocs edificis de Catalunya del primer art romànic, probablement edificat a la segona meitat del segle XI i construïda amb una sola nau allargada amb bandes llombardes al voltant de tota la façana.

A l'interior s'hi conserven dos quadres dedicats a Sant Roc i a Sant Andreu de finals del segle XVI. A la rectoria hi ha dues taules procedents d'un retaule on hi ha representats Sant Llorenç i Santa Puríssima. La parròquia posseïa un notable tresor d'orfebreria que va desaparèixer el 1936 amb la Guerra Civil Espanyola.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

canovelles

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès